Wat is een volkorenproduct en waarom is dat gezond?
Vraag het onsOns panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert een vraag over volkorenproducten: wat is een volkorenproduct en waarom is dat gezond?
Voedingsdeskundige Klaske van Norren legt uit. ,,Een product is volkoren als er volkorenmeel in verwerkt is. Volkorenmeel bevat vezels, ijzer en B-vitamines en houdt in dat alles van de hele (gemalen) korrel nog in het meel aanwezig is.”
Het eten van producten gemaakt van volkorenmeel draagt bij aan het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten en diabetes, zegt Van Norren. ,,Om deze effecten te kunnen bereiken, moet er wel voldoende volkorenmeel in de producten zitten.”
,,Voor brood is dit goed geregeld”, aldus Van Norren. ,,Brood mag alleen volkoren heten (niet te verwarren met meergranen) als het gebruikte meel voor 100 procent uit volkorenmeel bestaat.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen. -
PREMIUMKoken & eten
Waarom zou je water drinken bij je koffie?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar: zo@dpgmedia.nl. Deze week antwoord op de vraag: waarom drink je water bij je koffie? -
Japanse kok beloond met drie Michelinsterren voor Frans restaurant
Voor het eerst in de historie heeft een in Japan geboren kok met zijn Franse restaurant drie Michelinsterren in de wacht gesleept. Tijdens een ceremonie in Parijs van de Franse editie van de Michelin Gids is dat bekendgemaakt. -
PREMIUM
Bijzondere appelrassen (en meer fruit) uit de Kikkerstad
We zijn te gast bij de familie Flikweert in Aardenburg. Daar kweken ze niet alleen negen (!) appelrassen, ze hebben ook een pluktuin met fruit op het bedrijf zodat mensen kunnen komen kijken hoe ze werken en hoe het fruit groeit, bloeit en smaakt. Patricia Flikweert legt dat graag uit. -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan.
-
Koken & Eten
Eet je koolhydraatarm? Dan passen deze vijf lunches perfect bij jouw eetstijl
Als je weinig koolhydraten eet, zijn er meer dan genoeg alternatieven voor de boterham met kaas tussen de middag. Een verrassende salade met gehakt bijvoorbeeld of een rijke soep. Hieronder vind je vijf recepten van Eatertainment. -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt. -
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen.