Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met krokante pancetta en geitenkaas
De naam zegt het al: zuurkool heeft een zure smaak, en valt daarom goed te combineren met zoute pancetta en romige geitenkaas. Een vullende winterse maaltijd met een diversiteit aan smaken.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 250 gr zuurkool
- 100 ml halfvolle melk
- 25 gr ongezouten roomboter
- Peper en zout
- 150 gr pancetta
- 50 gr hazelnoot
- 100 gr geitenkaas
- 20 gr waterkers
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken broccolirijst met ham en ei
Gooi je restjes gekookte rijst niet weg, maar bak het nogmaals op samen met wat geraspte broccoli. Lekker, en een goede manier om nog meer groente binnen te krijgen. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Wat Eten We Vandaag: Perencrumble
Crumble is een gebak gemaakt van fruit en kruimeldeeg. Voor deze heerlijke vegan crumble met peer en kaneel zijn slechts zes ingrediënten nodig. Heerlijk als warm dessert met een bolletje ijs. -
Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham
Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel
Pasta Alfredo is het pastagerecht met boter en Parmezaanse kaas en is vernoemd naar zijn bedenker: Alfredo di Lelio. De Italiaan maakte het recept meer dan honderd jaar geleden in zijn restaurant in Rome. Nog steeds smullen we van dit romige gerecht waar je instant een goed gevoel van krijgt.
-
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
-
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm.