Wat Eten We Vandaag: Zalm met aardappel, venkel en aïoli
Vanavond eten we ‘gewoon’ zalm met aardappel, venkel en aïoli. Niks geks, maar o-zo lekker. Soms is dat precies wat je nodig hebt na een zware werkweek.
Delen per e-mail
Ingrediënten
- 800 g aardappels
- zout en peper
- ½ bos bospeen
- ½ tl anijszaad
- 3-4 tenen knoflook
- 2 eidooiers
- 1-2 citroenen
- zonnebloemolie
- 2 venkelknollen
- 1 el witte balsamicoazijn
- olijfolie
- 4 zalmfilets met huid
Benodigdheden
Mes, pan voor aardappels, pan voor wortels, koekenpan, vijzel, evt. rasp, garde, dunschiller, evt. mandoline of kaasschaaf
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
PREMIUM
COLUMN MARGOT VERHAAGEN Voordeel van lockdown is dat mijn ouders leren om te beeldbellen
Het wordt een kwestie van een lange adem deze periode. Ineens zong ‘tot april’ al rond. Ik heb het gevoel dat dit voorzichtig wordt ingemasseerd, net als het fenomeen avondklok. Daar krijg ik kramp van in mijn buik. Het is wel zo dat ik in mijn omgeving eerst nauwelijks mensen kende die corona hadden. Nu komt het steeds meer en meer dichterbij. -
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan. -
PREMIUM
Koken & eten Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken.
-
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten?