Wat Eten We Vandaag: Yoghurt met zelfgemaakte perengranola
Knapperige peer en romige yoghurt, is er een betere combinatie? Voeg hier nog een heerlijke perengranola aan toe en je hebt een waar recipe for success.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 peer
- 1 appel
- 500 ml yoghurt
- 6 à 8 el perengranola
Ingrediënten perengranola
- 80 gr quinoa, ongekookt
- 120 gr havermout
- 50 gr zonnebloempitten
- 50 gr pompoenpitten
- 1 tl kaneel
- 1 peer, in kleine blokjes
- 2 el ahornsiroop
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl vanille aroma
- 1 el water
- snuf zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Slavink met geroosterde zoete aardappel en aioli
Dit AVG’tje krijgt een verrassende twist door de toevoeging van zoete aardappel. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is zoete aardappel geen aardappel, maar een groente. Zoete aardappelen bevatten ‘langzame’ koolhydraten. Deze worden gelijkmatig in energie omgezet en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. -
Dit is de duurste camper van Nederland
De duurste camper van Nederland staat te koop in Oss. Het gaat om de Morelo Grand Empire 110GSO+. Aan boord zijn een wasmachine, een vaatwasser een fietsenlift en een garage waar bijvoorbeeld een Mini Cooper in past. -
iemand moet het doen
Patholoog Emma (36) bekijkt heel de dag stukjes mens: ‘Ik kom ook alle lichaamssappen tegen’
Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: klinisch patholoog Emma Witteveen (36) onderzoekt stukken weefsel van mensen, zoals stukjes darm. -
PREMIUMKoken & Eten
Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht. -
Albert Heijn
Wat Eten We Vandaag: Köfte kebab met yoghurtsaus
Dit bekende fastfoodgerecht maak je gewoon lekker zelf thuis. Zo is-ie nog gezond ook.
-
PREMIUM
Deze Aziatische supermarktketen is een groot succes: ‘Voor Conimex-zakjes hoef je hier niet te zijn’
Nooit meer zoeken naar asafoetida, shimeji paddestoelen, tapiocaparels en andere vreemde ingrediënten die het kookboek voorschrijft. Conimex-zakjes?! Wat moet je daar nog mee als je de producten gewoon vers kunt krijgen? Woensdag opende op het Rotterdamse Zuidplein een megavestiging van de succesvolle Aziatische supermarktketen Amazing Oriental. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti bolognese met burrata
Spaghetti bolognese is een klassieker. De traditionele Italiaanse bolognesesaus bestaat uit gehakt en buikspek (pancetta). Probeer ook eens deze vegetarische variant met heerlijke gemarineerde pulled oats waarbij de spaghetti is vervangen door courgetti. -
PREMIUMGeld & Geluk
‘Vroeger kochten we eens in de drie jaar nieuwe auto’s, nu hebben we ze al vijf jaar’
In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Inge en Eric houden van golf, autoracen en vakanties. ‘Dubai is wel heel duur dit jaar. Dus gaan we twee emiraatjes verder.’