Wat Eten We Vandaag: Venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo
Wij zijn gek op venkel vanwege de bijzondere, zoete smaak. Je kunt er alle kanten mee op. Dit keer hebben we gekozen voor venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo. Een hele maaltijd op één schaal, makkelijk en ideaal toch?
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 venkel
- 4 el olijfolie
- 3 el honing
- Zeezout
- 150 gr chorizo
- 450 gr aardappelpartjes met schil
- Peper en zout
- Handje walnoten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappelschotel bacon-ui
Aardappelen, maar dan net even anders. Deze ovenschotel met bacon en ui is comfortfood ten top. -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu 2.0
Met dit dessert zit je altijd goed, en dan hebben we het natuurlijk over tiramisu. Deze 2.0 versie serveer je met een zelfgemaakte amaretto-stroop. Net even anders dan de klassieke variant, maar minstens net zo lekker. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch.
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Wat Eten We Vandaag: broodje zelfgemaakte eiersalade met spekjes
Zelf eiersalade maken is supersimpel en bovendien erg lekker. Deze eiersalade heeft een knapperige touch door de toevoeging van gebakken spekjes. Lekker als smeersel op een boterham of cracker, maar ook ideaal voor bij de borrel op een toastje.