Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Indiase samosa
Zeg jij India, roepen wij samosa. Dit is één van onze favoriete Indiase gerechten gemaakt van een gefrituurd aardappelmengsel in bladerdeeg. Je eet het als snack of bij het avondeten.
Delen per e-mail
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
Deeg
- 225 g bloem
- 1 mespuntje zout
- 1 el arachideolie
- 125 ml warm water
Vegetarische samosa
- 125 g aardappels
- 40 g doperwten
- 1 ui
- 1 tl korianderzaad
- 1 rode peper
- 1 mespuntje kurkuma
- 1 mespuntje garam masala
- 1 cm gember
- 1 limoen
- zout
- 2 L zonnebloemolie om te frituren
Benodigdheden
Deegroller
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Lasagne met spinazie en kaas
Zin in lasagne, maar heb je die tomatensaus wel gezien? Dan is dit gerecht wat voor je: een romige lasagne met spinazie en kaas. Wil je echt uitpakken, voeg er dan nog wat verse zalm aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Thaise groene curry met kippendijen
Het culinaire pronkstuk van Thailand: de groene curry. Of zoals de Thai het zelf noemen: ‘gaeng kiow wahn’. Groene curry heeft een zoet-pittige smaak door de kokosmelk en groene pepers. Serveer de curry met een bak geurige rijst. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
PREMIUM
COLUMN MARGOT VERHAAGEN Voordeel van lockdown is dat mijn ouders leren om te beeldbellen
Het wordt een kwestie van een lange adem deze periode. Ineens zong ‘tot april’ al rond. Ik heb het gevoel dat dit voorzichtig wordt ingemasseerd, net als het fenomeen avondklok. Daar krijg ik kramp van in mijn buik. Het is wel zo dat ik in mijn omgeving eerst nauwelijks mensen kende die corona hadden. Nu komt het steeds meer en meer dichterbij. -
PREMIUM
Koken & eten Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken.
-
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken. -
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers
De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.