Wat Eten We Vandaag: Vegan kipkerrie
Kies jij ervoor om één of meerdere dagen per week vegetarisch of veganistisch te eten? Voeg deze maaltijd dan toe aan je receptencollectie. Tip: serveer er nog wat extra groenten bij zoals sperziebonen, bloemkool of broccoli.
Delen per e-mail
Recept voor 2-3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 200 gr rijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 2 el boter
- 200 gr tuinerwten
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 250 ml kokosmelk
- 200 gr plantaardige kipstukjes of 250 gr jackfruit
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.lekkerensimpel.com
Eet smakelijk!
Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Op www.lekkerensimpel.com vind je tussen meer dan 3.000 recepten ongetwijfeld hét antwoord.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kip Hawaii met rijst
Al moeten we het eigenlijk kip in zoetzure saus met ananas noemen. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘Hawaii’ genoemd. Hoe je het ook wilt noemen: lekker is het. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
Franse peuter stikt in stukje worst, ouders slepen vleeswarenleverancier voor rechter
De topman van vleesleverancier Herta moet maandag in het zuidwesten van Frankrijk voor de rechter verschijnen wegens de dood van een tweejarig jochie. Hij stikte in 2014 in een stukje knakworst van het bedrijf. Dat wordt nu dood door schuld verweten ‘door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsverplichting’, meldt de Franse nieuwszender France Info. -
PREMIUM
Zeeuwse thuiskoks - video Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
AARDENBURG - Hoe oud zijn recept is? Misschien wel een eeuw. De pannenkoeken van Rudi Meijler uit Aardenburg hebben de tand des tijds doorstaan. Zijn zes kleinkinderen smullen ervan. -
Wat Eten We Vandaag: Amandelcroissants
Croissants over van gisteren? Niet weggooien! Met wat spijs en amandelschaafsel maak je er in een handomdraai verse amandelcroissants van.
-
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
PREMIUM
Pollepel thuis Ogen dicht en fantaseren maar over zwoele, Spaanse zomeravonden met tapas van Destino
Een zonvakantie naar Spanje lijkt eindeloos ver weg, maar met een beetje fantasie kun je thuis ook in Spaanse sferen komen. Voor de Gouden Pollepel Thuis zetten we de verwarming een paar graden hoger en trekken een hele avond uit voor het uitgebreide thuismenu van Destino. -
PREMIUM
Koken & eten Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Het is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet.