Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 55 minuten
Aantal porties: 4 personen
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 5 el olijfolie
- 2 el honing
- Peper en zout
- 2 uien, in partjes
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 6 tenen knoflook
- 6 el panko (broodkruim/paneermeel)
- 4 varkensfiletlapjes
- 2 el mosterd
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier. Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Garnalenloempia’s uit de oven
Loempia’s maken zonder te frituren? Jazeker, deze loempia’s maken we in de oven. Lekker krokant en goed gevuld met garnalen, groenten en glasmie. Glasmie is een halfdoorzichtige, dunne noedel die veel wordt gebruikt in loempia’s. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers. -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
zeeuwse thuiskoks I video
Zeeuwse thuiskoks: Laura’s vegan foe yong hai is een hit
Foe yong hai zonder ei? Hoe doe je dat? Laura Leeuwenburg-van den Boom gebruikt tofu in plaats van ei. Met haar vegan foe yong hai heeft ze inmiddels de harten van vele bewust etende Zeeuwen veroverd. Het gezin is ook helemaal om. ,,De pan gaat altijd leeg!”
-
Een sprong in de ijskoude zee geeft echt een kick
Sinds een paar maanden baad ik met een vriendin iedere week in zee. En opeens zie ik in bladen, op social media en op tv hoe gezond het is om juist ‘s winters in koud water te zwemmen. Overigens is het niet echt zwemmen, meer dippen. Soms doet het bijna pijn, vooral aan mijn voeten dus kocht ik zwemschoentjes. Het idee dat ik dit, als koukleum, in de winter ben gaan doen – wat tevens betekent dat ik in mijn bh en slipje op een vaak winderig strand mezelf sta om te kleden - en ik vrijwillig het koude water in ga, is wellicht niet goed voor te stellen. -
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse bruschetta
Een typisch voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát zijn deze heerlijke Italiaanse bruschetta’s. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkoolstamppot met paprika
Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet. Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant.