Wat Eten We Vandaag: Tortelloni met spinazie-ricottasaus
Tortelloni: deze gevulde pasta is een mooie basis voor dit gerecht. De vulling van ricotta en spinazie gaan perfect samen met de cherrytomaatjes. Voor een heerlijke zoete toets worden deze cherrytomaten in de oven geroosterd. Een mooie aanvulling op een lekker romig gerecht.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 250 gr cherrytomaten
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el bruine suiker
- peper en zout
- 200 gr snijbonen, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 200 gr spinazie
- 500 gr verse tortelloni verdi ricotta e spinace
- 450 gr verse spinazie-ricotta pastasaus
- 80 gr Grana Padano, in schilfers
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Koken & eten
Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
Koken & eten
Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
Franse peuter stikt in stukje worst, ouders slepen vleeswarenleverancier voor rechter
De topman van vleesleverancier Herta moet maandag in het zuidwesten van Frankrijk voor de rechter verschijnen wegens de dood van een 2-jarig jochie. Hij stikte in 2014 in een stukje knakworst van het bedrijf. Dat wordt nu dood door schuld verweten ‘door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsverplichting’, meldt de Franse nieuwszender France Info.
-
Wat Eten We Vandaag: Shepherd's pie met bloemkoolpuree
Een ovenschotel met maar weinig koolhydraten door het gebruik van bloemkool. Vlees met veel groenten, afgetopt met een krokant gebakken bloemkoolpuree. Comfort food ten top. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker! -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met kabeljauw en mediterrane groenten
Een heerlijk, en vooral lekker makkelijk recept. De oven doet immers het meeste werk. En lekker gezond door de grote hoeveelheid groenten.