Wat Eten We Vandaag: Stroganoff-soep
Het paradepaardje van de Russische keuken: Bœuf Stroganoff. Voor de verandering maken we er een hemelse maaltijdsoep van met biefstuk en fusilli.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 3 el ongezouten roomboter
- 400 g biefstuk
- zout en peper
- 250 g champignons, in plakken
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 1 el zoete paprikapoeder
- 1½ l runderbouillon
- 250 g fusilli
- 3 el maizena
- 150 ml slagroom
- verse peterselie, fijngehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Knapperige kabeljauw uit de oven met krieltjes
Vanavond wat anders? Probeer dit recept voor witvis met een krokant laagje van kruiden en broodkruim. Binnen een mum van tijd klaar in de oven met verse groenten en krieltjes. -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella
Deze vegetarische traybake is ideaal voor doordeweeks. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Wat Eten We Vandaag: Pastaschotel met chorizo
Soms heb je zin om uitgebreid te koken en soms helemaal niet. Dan kun je onderstaande pasta met chorizo en mozzarella inzetten. Twintig minuten koken, de kaas in de oven laten smelten en aanvallen. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door.
-
PREMIUM
Het eerste biertje was ‘niet te drinken’, nu verkoopt Ricky 4000 liter per maand: ‘Wil de wereld over’
Hij begon met brouwen in zijn eigen woning. Nu doet Ricky Maertzendorff niets anders meer dan zijn White Dog Brewery aan de man te brengen. Als een olievlek verspreidt het biermerk zich over Europa. ,,Mijn hond is eigenwijs en standvastig. Zo brouw ik mijn bier ook.’’ -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUM
Bijzondere appelrassen (en meer fruit) uit de Kikkerstad
We zijn te gast bij de familie Flikweert in Aardenburg. Daar kweken ze niet alleen negen (!) appelrassen, ze hebben ook een pluktuin met fruit op het bedrijf zodat mensen kunnen komen kijken hoe ze werken en hoe het fruit groeit, bloeit en smaakt. Patricia Flikweert legt dat graag uit.