Wat Eten We Vandaag: Slavink en bloemkool

Met dit recept zet je een typisch Nederlands gerecht op tafel. Maak eens zelf je slavinkjes in plaats van ze mee te nemen uit de supermarkt. Met de vertrouwde aardappel, groente en vlees combinatie zit je altijd goed.

Ingrediënten
-800 g aardappels
-zout en peper
-Bloemkool met tijgervelletje
-1 bloemkool
-40 g boter
-50 g bloem
-1 el kerriepoeder
-500 ml volle melk
-120 g gruyère
-nootmuskaat
-4 slavinken
-plantaardige olie
-20 g roomboter

Optioneel: zelfgemaakte slavinken
-1 kleine ui
-1 teen knoflook
-350 g varkensgehakt of half om half gehakt
-1 el scherpe mosterd
-1 ei
-30-50 g paneermeel
-2 el melk
-150 g gesneden ontbijtspek

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Volledig scherm
© 24Kitchen