Wat Eten We Vandaag: Risotto met fruitige salsa van nectarine en gefrituurde salie
Italiaanse risotto, maar dan anders. Door de risottorijst te toppen met een fruitige salsa van nectarine, voegen wij een zoete twist toe aan dit lekkere gerecht. Serveer de risotto met wat gefrituurde blaadjes salie en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan.
Delen per e-mail
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 30 gr boter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr risottorijst
- 250 ml droge witte wijn
- 1 l groentebouillon
- 90 gr Parmezaanse kaas
- 2 nectarines
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 1 el chilivlokken
- 1 el kaneel
- 5 gr salie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zeeland Eet Advies van Brouwerij Kees: pak een stout biertje bij Zeeuwse oesters met kerstmis
Het is een jaar dat anders is dan anders. Drink daarom deze keer eens wat anders bij het kerstdiner. Wat te denken van bier, gebrouwen in Middelburg. -
PREMIUM
Koken & eten Mysterieuze hoofdinspecteur Michelin over nieuwe Belgische gids: 'Natuurlijk kunnen er morgen sterren sneuvelen’
Eindelijk een feestje of het zoveelste verdriet? Morgen weet de culinaire elite het, want ondanks een dubbele lockdown wordt dan de nieuwe Belgische Michelingids — en dus de bijbehorende verzameling sterren — voorgesteld. Nederland komt in het voorjaar pas aan de beurt. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren.
-
Wat Eten We Vandaag: Zomerse halloumisalade met vijgen
Salades, je kunt er oneindig veel kanten mee op en er is voor iedereen wel een lekkere combinatie te bedenken. Onze halloumisalade met radijsjes en verse vijgen moet je zeker een keer geprobeerd hebben. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Wat Eten We Vandaag: Pangasiusfilet met zoete-aardappelfrietjes
Pangasius is een bekende vis in Nederland. Niet door zijn uitgesproken smaak, maar juist door de veelzijdigheid van dit visje. Door de pangasiusfilets in een plak zoute Coburgerham te wikkelen, zorg je voor extra smaak. De hummus met citroen zorgt daarnaast voor een frisse tegenhanger.