Wat Eten We Vandaag: Pompoenstamppot met spekjes en appel
Pompoen en appel is een heerlijke combinatie. Wij demonstreren dit graag in deze heerlijke pompoenstamppot met spekjes en appel. Probeer het vooral zelf.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 Elstar appels
- 5 takjes salie
- 600 gr pompoenblokjes
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 800 gr stamppotaardappelen
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gr spekblokjes
- 50 ml melk
- 80 gr geraspte oude kaas
- Optioneel: gehaktballetjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tilapia uit de oven met spruitjes en pompoen
Serveer je tilapiafilet eens vanuit de oven in combinatie met spruitjes en pompoenblokjes. Wij kruiden de vis vooraf met een zelfgemaakte kruidenmix. Lekker. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta Pecorino met spekjes
Voor een heerlijke maaltijd hoef je niet lang in de keuken te staan. Deze pasta Pecorino met spekjes heb je binnen 20 minuten op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
Wat Eten We Vandaag: Ras El Hanout zalmtaco’s met tzatziki
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of meer specerijen. Deze kruiden geven de zalm een intense smaak en daarom voegen we als tegenhanger een frisse zelfgemaakte tzatizki toe. Geniet van deze smaken. -
Koken & eten
Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt.
-
PREMIUM
De eerste gerookte gin van Nederland komt uit Hengelo
Het is de eerste in Nederland, made in Hengelo: een ‘Smoked Gin’. De kruiden en specerijen die erin zijn verwerkt, zijn eerst vier uur lang gerookt met snippers appel- en berkenhout. Je kunt hem het beste mixen met een goede tonic, is het advies van René Kamphuis van Delrey Distillery. -
Albert Heijn waarschuwt voor biologisch diksap appel met glasschilfers
Albert Heijn heeft woensdagavond een veiligheidswaarschuwing uitgedaan voor het product AH biologisch diksap appel 750ml. Door een mogelijke productiefout kunnen er glasschilfers van de bovenrand loskomen en in het sap terechtkomen. -
PREMIUMKoken & eten
Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Het is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet.