Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 à 25 minuten oventijd
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 1 kleine flespompoen
- 1 rode ui
- 2 el crème fraîche
- Peper en zout
- 5 takjes tijm
- 2 chipolataworstjes, zonder vel
- 50 gr geraspte Pecorino kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoli-doperwtenburger met krieltjes
Een vegetarische burger saai? Dat is deze burger zeker niet! Door de doperwten en broccoli krijgt de burger een felle groene kleur en is de burger ook nog eens gezond. Broccoli is een van de meest eiwitrijke groenten, die veel vezels en vitaminen bevat. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkoolstamppot met paprika
Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet. Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant. -
PREMIUM
Diabetespatiënten fietsen van Friesland naar bakermat Bossche bol: ‘Daarin zit minste suiker’
De tocht der tochten ging wéér niet door. De ongeveer even lange fietstocht Samen met Sam, om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, redde het wél. Van Friesland naar Den Bosch, op de fiets, en dat met een wisselvallige suikerspiegel.
-
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
Ontslakken met biologische pastinaken uit Ritthem
Leo de Visser is misschien wel de meest karakteristieke boer van Zeeland en niet alleen omdat hij met Zeeuwse trekpaarden zijn land bewerkt. Al sinds 1978 zijn Leo en Mieke de Visser van Eindelinge in Ritthem op de biologisch-dynamische toer. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig?