Wat Eten We Vandaag: Pizza met gekonfijte ui en venkel-sinaasappelsalade

Het maken van pizzadeeg hoeft niet heel lastig of tijdrovend te zijn en het is vaak goedkoper dan kant-en-klaardeeg te kopen. Alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om zelf pizzadeeg te maken, bedenk dan dat het ook nog eens veel lekkerder is. Probeer het vanavond bij deze pizza met gekonfijte ui en venkel-sinaasappelsalade.

Ingrediënten (voor 2 personen):
Pizza
- 1 à 2 uien
- 2 à 3 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 tak rozemarijn
- Extra vergine olijfolie
- 1 kleine aubergine
- 1 rol pizzadeeg (koeling) of zelfgemaakt pizzadeeg
- 1 blik (400 g) gepelde San Marzano-tomaten
- 100 g zachte vegetarische geitenkaas

Salade
- IJsblokjes
- 1 venkelknol
- 12 gemengde olijven
- 2 (bloed)sinaasappels
- Zout en peper
- Extra vergine vanille-olie** of olijfolie

Benodigdheden:
- Evt. pizzasteen, mandoline of scherp mes

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen