Wat Eten We Vandaag: Pita kip ketjap met muntsaus
Gevulde pitabroodjes: een snelle én makkelijke maaltijd. De zoet gemarineerde kip in ketjap zorgt in combinatie met de frisse muntsaus voor een ware smaakexplosie. De zelfgemaakte marinade maak je met ingrediënten uit het keukenkastje, want deze heb je bijna altijd wel in huis.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kippendijfilets
- 3 el olijfolie
- 2 el ketjap
- 4 el honing
- 1 tl sambal
- 1 tl verse gember, gehakt
- 1 tl citroensap
- 2 grote volkoren pita broodjes
- Handje verse munt
- 4 el Griekse yoghurt
- Zout
- ½ komkommer
- Handje rucola
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
Koken&Eten
Wat Eten We Vandaag: Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus
De klassieke Japanse ‘Okonomiyaki’ is een hartige en luchtige pannenkoek. Deze variant vullen we met extra groenten en een bijzondere yoghurtsaus van geitenyoghurt. De zachte smaak van de yoghurt krijgt wat extra pit door de chilisaus. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’
-
Wat Eten We Vandaag: Rijstnoedels met runderreepjes
De naam zegt het al: rijstnoedels worden gemaakt van rijstmeel. Ze zijn zowel vers, gedroogd als diepgevroren verkrijgbaar en je vindt ze bovendien in alle soorten en maten. Gebruik de rijstnoedels in soepen, salades of in dit roerbakgerecht met runderreepjes. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?