Wat Eten We Vandaag: Pindakaas-monchoutaart
Als er één taart is die het op alle verjaardagen goed doet is het wel de MonChoutaart. Tijd voor een nieuwe variant. Met pindakaas.
Ingrediënten
- 250 gram digestieve volkorenkoekjes
- 100 gram boter
- 200 gram MonChou
- 240 ml ongeklopte slagroom
- 200 gram pindakaas
- 1 zakje klopfix
- 100 gram witte basterdsuiker
Topping
- 40 gram pure chocolade
- handje ongezoute pinda’s
- 1 eetlepel pindakaas
Benodigdheden
een bakvorm met diameter van 24 cm
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.brendakookt.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders?
Bezoek www.brendakookt.nl voor meer recepten. Zij brengt makkelijke maaltijden zonder poespas die je ook na een werkdag op tafel zet. ,,Al zijn we ook niet vies van een lekkere taart of fout toetje.”
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
Wat Eten We Vandaag: Stroganoff-soep
Het paradepaardje van de Russische keuken: Bœuf Stroganoff. Voor de verandering maken we er een hemelse maaltijdsoep van met biefstuk en fusilli. -
PREMIUMUit Eten
Fusion eten bij Bijts, de nieuwkomer op Plein 1940
Soms heeft een nieuw restaurant tijd nodig om te ‘groeien’. Een deskundig en goed gemotiveerd team kan dit proces versnellen en zorgen voor een vliegende start. Lees mee of het team van het nieuwe Brasserie Bijts in Middelburg daar in slaagt. -
Wat Eten We Vandaag: Draadjesvlees met aardappelen en sperziebonen
Hollandse kost. We gaan aan de slag met authentiek draadjesvlees gemaakt van sukadelappen met aardappels en sperziebonen. En ja, deze bestrooien we met wat geraspte nootmuskaat. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Wat Eten We Vandaag: Komkommerrolletjes met rosbief, groene asperge en truffelmayonaise
Deze koolhydraatarme komkommerrolletjes zijn een leuke verrassing op de borrelplank. De variaties voor de vulling zijn eindeloos en ze zijn snel en makkelijk te maken. Wij vullen de rolletjes met rosbief, radijsjes, truffelmayonaise en groene aspergetips.