Wat Eten We Vandaag: Peperonata met gegrilde biefstuk en polenta
Peperonata, ken jij het al? Dit klassieke Italiaanse groentegerecht kan op tal van manieren geserveerd worden. Als bijgerecht bij vlees of vis, als antipasto, door de pasta of op een knapperige bruschetta. Wij serveren de peperonata bij een romige polenta met gegrilde biefstuk.
Bereidingstijd: 70 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s, in kwarten
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 gr snoeptomaten, gehalveerd
- 25 gr zwarte olijven, fijngehakt
- peper en zout
- 900 ml water
- 180 gr polenta
- 1 el roomboter
- 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 400 gr biefstuk
- 15 gr basilicum, grof gehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Wat Eten We Vandaag: Snelle cinnamonrolls met banaan
Cinnamon rolls, wie is er niet gek op? Deze kaneelbroodjes met banaan zijn ontzettend makkelijk te maken. Door croissantdeeg uit blik te gebruiken, hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken, eitje dus. -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. -
Wat Eten We Vandaag: Visrolletjes met groene asperges en aardappeltjes
Deze visrolletjes met tomatentapenade zijn een leuke twist op de alledaagse scholfilet. Wij serveren ze met aardappeltjes en asperges uit de airfryer. Probeer ook eens met pesto in plaats van tomatentapenade of vervang de spinazie door basilicum. -
column
Medeleven
Wat doet dat eigenlijk goed; het ontvangen van kaarten en brieven wanneer er iemand overleden is. Ik stuur zelf meestal ook wel een berichtje of een kaart wanneer ik in de krant een advertentie zie staan of een kaart ontvang, maar de impact had ik tot voor kort niet helemaal goed door.
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: Aspergesoep met mascarpone en zalmsnippers
Asperge: de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Wij wisten niet hoe snel we ons winkelmandje vol moesten laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte aspergesoep, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.