Wat Eten We Vandaag: Pasta Pecorino met spekjes
Voor een heerlijke maaltijd hoef je niet lang in de keuken te staan. Deze pasta Pecorino met spekjes heb je binnen 20 minuten op tafel.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 40 gr Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
- 40 gr Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 10 gr platte peterselie
- Peper en zout
- 500 gr tagliatelle all’uovo
- 1 el olijfolie
- 250 gr magere spekblokjes
- 60 ml witte wijn
- 2 eieren
- 2 eidooiers, de eiwitten heb je niet nodig
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk Bewezen
Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
Zuurkool en stamppot is een gouden combinatie, zeker wanneer je hier nog een flinke lik mosterd en wat Parmigiano Reggiano aan toevoegt. Wij serveren onze ‘zuurkoolstamp’ met gebakken bospaddenstoelen en dragon; een ideaal recept voor een gure herfst- of winterdag. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem van peer en appel
Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Nasi Goreng-bowl in een ‘ei-netje’
Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht.
-
PREMIUMVoor jou getest
Deze instantnoedels uit de supermarkt komen als beste uit de test
Ze zijn hartig, supergoedkoop én snel klaar: instantnoedels. Welke het lekkerst wegslurpen? Onze panelleden geven hun ongezouten mening. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met chipolataworstjes
Het nadeel van koken? De vaat! Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe. -
PREMIUM
Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken
Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Ook wil hij er gaan wonen.