Volledig scherm
Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen © Miljuschka's Street Food Vietnam

Wat Eten We Vandaag: Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen

Laat je bij deze frisse papaja-mangosalade niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de lokale toko. 

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

Papaja-mangosalade
300 g verse zalmfilet
- 8 el nuoc cham dipsaus*
- 1 groene papaja
- 1 mango
- 1⁄2 komkommer
- 2 lente-uien
- 4 shisoblaadjes of takjes Thaise basilicum
- handje munt
- handje koriander
- olie om in te bakken
- 4 kleine rijstvellen, evt. met sesamzaad zout
- 50 g geroosterde cashewnoten

Nuoc cham dipsaus
- 100 ml water
- 15 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 90 ml vissaus
- 45 ml limoensap
- 4 tenen knoflook, gepeld en geperst
- 2 chilipepers, in ringetjes

Benodigdheden
rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.