Wat Eten We Vandaag: Pakora balletjes met glasnoedels
Pakora, kende jij het al? Dit gefrituurde hapje kent in India verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan gefrituurde stukjes groente, vlees of vis. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben een heerlijk krokant jasje op basis van kikkererwtenmeel. Wij maken pakora balletjes door verschillende groenten met elkaar te mengen en serveren deze met een frisse noedelsalade. Lekker!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties 2 personen
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 150 gr wortel
- 6 bosuitjes
- 30 gr (1 handje) spinazie
- ½ komkommer
- 15 takjes koriander
- 1 rode chilipeper
- 125 gr kikkererwtenmeel
- 25 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl garam masala kruiden
- 1 tl tandoori masala kruiden
- 1 tl chilipoeder
- 1 el citroensap
- 1 tl zout
- 135 ml water
- 150 gr glasnoedels
- Zonnebloemolie
- 8 el chilisaus
- 10 gr witte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zeeland Eet Advies van Brouwerij Kees: pak een stout biertje bij Zeeuwse oesters met kerstmis
Het is een jaar dat anders is dan anders. Drink daarom deze keer eens wat anders bij het kerstdiner. Wat te denken van bier, gebrouwen in Middelburg. -
Wat Eten We Vandaag: Gele paprikasoep met knapperige tofucroutons
Koudere dagen vragen om warme gerechten om lekker mee op de bank te kruipen. Neem bijvoorbeeld onze gele-paprikasoep; een heerlijk gerecht voor een regenachtige dag. Wij serveren hier knapperige tofu croutons en een flinke dot crème fraîche bij. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta carbonara
Pasta carbonara is misschien wel één van de meest bekende gerechten uit de Italiaanse keuken. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Lazio, maar staat inmiddels op tal van plekken op het menu. Ook bij jou thuis? We helpen je met ons gemakkelijke recept graag op weg! -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
video ‘Pasta fiep fiep fiep’ is altijd een succes bij hobbykok Thijs uit Middelburg
In de woonkeuken van Thijs van der Schaaf in Middelburg wappert vandaag de Italiaanse vlag. Zijn favoriete keuken, omdat de Italianen met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht weten te maken. Dat geldt ook voor zijn zelfbedachte creatie: ‘pasta fiep fiep fiep’, zalmfiletrolletjes met pancetta, lintpasta en zeekraal.
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’