Wat Eten We Vandaag: Paddenstoelen frittata met boerenkool en pancetta
Frittata is een Italiaanse goedgevulde omelet. In Italië verwerken ze restjes groenten, pasta en vlees in een frittata. Deze frittata maken we lekker winters door boerenkool (Italiaans ‘cavolo nero’) en paddenstoelen toe te voegen. Eet de frittata met knapperig brood of een frisse groene salade.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 60 gr Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 100 gr boerenkool
- 150 gr pancetta
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 250 gr gemengde paddenstoelen
- 50 gr rucola
- 4 el pesto
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Boodschappen als pasta en brood meer dan 20 procent duurder, prijzen bananen en chocola zijn niet verhoogd
Boodschappen zijn fors in prijs gestegen: ze zijn nu gemiddeld bijna 20 procent duurder dan elf maanden geleden. Mede dankzij die prijsstijgingen boekte supermarktconcern Ahold Delhaize een hogere omzet in het tweede kwartaal. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige rundvleescurry met kokosrijst
Een lichtpittige curry van rundvlees die 2 uur heeft gestoofd. Dat, in combinatie met de kokosrijst en de bimi, is echt heerlijk. Leuk om in verschillende bakjes op tafel te zetten bij een Aziatische avond.
-
PREMIUM
Deze wijnboer uit Balkbrug is blij met de hitte: ‘Lopen anderhalve week voor’
,,Het is een superseizoen’’, vindt wijnboer John Huisman uit Balkbrug. De meeste boeren worstelen met de zomerse temperaturen, maar hij juicht de hitte juist toe. Anderhalve week loopt de boerderij voor op de oogst. Toch liggen er ook gevaren op de loer: verbranding en insecten. -
Wat Eten We Vandaag: Frittata met tomaat, champignon, paprika en feta
Frittata betekent vrij vertaald vanuit het Italiaans gebakken en dat is precies wat we met de eieren en andere ingrediënten zoals paprika, champignons en prei doen. Een lekker en makkelijk vegetarisch eenpansgerecht voor de lunch of het avondeten. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar.