Wat Eten We Vandaag: Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes
Dol op het maken van tussendoortjes om mee te nemen? Dan is dit recept voor mueslirepen zeker iets voor jou! Ideaal om in het weekend te maken en de hele week van te genieten.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 12 repen
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 75 gr blanke amandelen
- 12 abrikozen
- 100 gr suiker
- 3 el water
- 100 gr amandelboter (pindakaas van amandelen)
- 50 ml honing
- 200 gr havermout
- 75 gr zonnebloempitten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe lang kunnen we nog bananen eten? Hardnekkige schimmel verwoest plantages
Een schimmel die ervoor zorgt dat de bananenplant het loodje legt verspreidt zich over de wereld. Is dit het einde van de banaan? -
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Vegan koken is voor Anouk een sport, haar vleesloze curry is ‘buitenaards lekker’
MIDDELBURG - Nee, Anouk Seegers is niet vegan. Maar ze draait haar hand niet om voor een experiment zonder dierlijke producten. Haar vegan curry, ook wel boerencurry of ‘mercurryus’, tovert ze geregeld op tafel. ,,Je hoeft niet elke dag vlees te eten.” -
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook. -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45). -
Wat Eten We Vandaag: Aubergine uit de oven met tomaat, couscous en walnoten
Zet een heerlijk vegetarisch ovengerecht op tafel met onze aubergines met tomaat, couscous en walnoten. Door de walnoten fijn te hakken en te verwerken in de saus geef je een lekkere hartige twist aan het recept.
-
Wat Eten We Vandaag: Soto ajam met ei en gebakken uitjes
Soto ajam is een rijkgevulde Indonesische maaltijdsoep. Wij geven hier graag een eigen draai aan. De soep vult erg goed en is door de korte bereidingstijd ideaal voor dagen waarop je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan. -
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
Potjes kruiden waar mogelijk glas in zit, illegaal weer in de handel
Potjes met kruiden die vorig jaar uit de schappen zijn gehaald omdat in de potjes mogelijk glas zit, zijn opnieuw op de markt verschenen. Het gaat om kruiden van het merk Verstegen. De potjes zijn kennelijk niet vernietigd, zo blijkt uit een strafrechtelijk onderzoek.