Wat Eten We Vandaag: Macadamiakoeken met witte chocolade
De lekkerste koekjes maak je zelf! Probeer bijvoorbeeld onze macadamiakoeken met witte chocoladestukjes. Een leuke twist op de welbekende chocolate chip cookies.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten + 1 uur rusttijd
Aantal stuks: 15
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 220 gr zelfrijzend bakmeel
- 120 gr lichtbruine basterdsuiker
- 115 gr ongezouten roomboter
- 80 gr witte chocolade
- 70 gr macadamianoten
- 1 ei
- 2 druppels vanille aroma
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dit sterrenrestaurant gooit na corona de deuren in het weekend dicht
Ze speelden al langer met de gedachte maar de tweede lockdown heeft Tabitha en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk het laatste zetje gegeven. Na coronatijd gooien ze de deuren van hun sterrenrestaurant in het weekend dicht. De Jansma’s hebben het afgelopen jaar een rijker sociaal leven ontdekt en willen dat niet meer kwijt. -
Wat Eten We Vandaag: Chia-pudding met banaan en frambozen
Toetje, ontbijt… wanneer je er ook zin in hebt, deze chiapudding met banaan en frambozen is heerlijk. Het zuurtje van de frambozen gaat goed samen met de romige, zoete smaak van de bananen. Je kunt ‘m ook gemakkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
VIDEO
Steekproef: Veel vishandelaren maken er een potje van en informeren hun klanten slecht
Van de Nederlandse viswinkels en viskramen houdt 99 procent zich niet aan de etiketteringsregels, zegt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Dat belemmert klanten bij het maken van een duurzame keuze. -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.”
-
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefjes met perzikenjam en amandelen
Wentelteefjes, je kunt ons er wakker voor maken! Wij geven een zoete, fruitige twist aan onze wentelteefjes door de toevoeging van perzikenjam, zuivelspread en geroosterde amandelen. -
PREMIUM
Deze theatertechnici verloren hun baan en gingen bier brouwen: ‘Onze droom is eigen brouwerij’
‘Dryade’ en ‘Feniks’ heten de twee biertjes van de kersverse Nieuwerkerkse brouwerij De Mythe. Bedacht in Nieuwerkerk aan den IJssel, gebrouwen in Amstelveen. ,,Onze droom is ooit een eigen brouwerijtje met proeflokaal in Nieuwerkerk te beginnen.”