Wat Eten We Vandaag: Maaltijdsalade met gerookte makreel
De chioggia bieten in deze maaltijdsalade zorgen voor een kleurrijk spektakel. Samen met de makreel en pasta creëer je een voedzame avondmaaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 ei
- 150 gr farfalle
- 2 chioggia bieten
- 100 gr gerookte makreelfilet
- 50 gr rucola
- Peper en zout
- 2 takjes dille
- 2 el mayonaise
- 1 el olijfolie
- 1 citroen
- 1 tl honing
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen
Cavolo nero lijkt qua smaak en bereiding een beetje op boerenkool. De koolsoort vindt zijn oorsprong in Italië en wordt in Nederland ook wel palmkool genoemd. -
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
Wat Eten We Vandaag: Groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas
Lasagne zónder vlees is net zo smaakvol als met. Deze variant met spinazie, ui en courgette bevat je dagelijkse portie groente en nog eens extra pit door de toevoeging van gorgonzola. -
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
Wat Eten We Vandaag: Tiropita met kaas en munt
Tiropita is een klassiek Grieks gerecht met als basisingrediënten filodeeg en feta. Je kunt het serveren als een grote taart of in kleine driehoekjes als snack. Wij gaan voor het laatste en pakken uit met munt, feta, Parmezaanse kaas en ricotta.
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
-
-
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben. -
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart.