Wat Eten We Vandaag: Kruidige pulled pork taco’s
Deze taco’s zijn geïnspireerd door het Mexicaanse gerecht Cochinita Pibil. Het vlees wordt gekruid in een smaakvol mengsel met onder andere de specerij annatto. Annatto is zeer geliefd in Latijns-Amerika en zorgt voor een uitgesproken smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten + 4 uur wachttijd
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten ingelegde uien:
- 2 rode uien
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 1 el suiker
Ingrediënten kruidige pulled pork taco’s:
- 65 gr annatto
- 2 tl komijnzaad
- ½ tl kruidnagel
- ½ tl peperkorrels
- ½ tl anijszaad
- 1 tl zout
- 130 gr sinaasappelsap
- 20 ml tequila
- 100 gr witte azijn
- 2 hete pepers
- 5 citroenen
- 600 gr schouderkarbonade
- 4 kleine wraps
- 4 el crème fraîche
- 2 el verse koriander
Keukenbenodigdheden:
- Weckpot
- Vijzel
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Chef-koks in de rij voor 'heilige' ham die is gerijpt in de nok van een Zuid-Franse kathedraal
In het zuiden van Frankrijk worden hammen gerijpt in de klokkentoren van een kathedraal. ,,Ze hangen in de toren op 900 meter hoogte.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tapasspiesjes met patatas bravas dip
Bij een zomerse borrel met een ijskoud biertje mogen tapashapjes niet ontbreken. Alle hapjes serveren we aan spiesjes. Dat staat erg leuk op tafel en is gemakkelijk uit te delen. Naast Spaanse klassiekers zoals manchego, chili garnalen en chorizo bevatten deze spiezen ook homemade patatas bravas. -
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
Wat Eten We Vandaag: Biefstuk in pittige marinade
Het geheim van een lekker stukje vlees is een goede marinade én rust - zodat alle smaken in het vlees trekken. De marinade in dit recept is kruidig en leent zich uitstekend voor verschillende vleessoorten. De mosterd maakt de marinade wat scherp van smaak en de gerookte paprikapoeder zorgt voor een pittige en rokerige smaak. -
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen.
-
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om? -
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met vegetarische rendang
In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang. Het vlees is vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes maak je niet zelf, maar haal je bij de toko. -
Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst.