Wat Eten We Vandaag: Koe lo yuk met ananas en witte rijst

In de categorie ‘gerechten die we altijd afhalen maar beter zelf kunnen maken’ vandaag: Koe lo yuk. Dit oorspronkelijk Kantonees gerecht wordt bereid op basis van varkensvlees en een zoet-zure saus. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 400 g halskarbonade
- 2 el zoete sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1/2 el gemberpoeder
- zout
- zonnebloemolie
- 60 g maizena (optioneel: gebruik een mengsel van 4 el maizena + 4 el bloem)
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 teen knoflook
- 1 ananas
- 200 ml kant-en-klare zoetzure woksaus

Optioneel, voor zelfgemaakte zoetzure saus:
- 1 teen knoflook
- zonnebloemolie
- 100 ml ketchup
- 100 ml rijstazijn
- 1/2 el gemberpoeder
- 50 g suiker
- 2-3 el gembersiroop
- 100 ml kippenbouillon
- 30 g maizena

Benodigdheden
Pan voor rijst, mes, schaal, evt. frituurpan, wok, schuimspaan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Koe Lo Yuk © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.