Wat Eten We Vandaag: Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Deze kippenbout marineren we in olie met pikante kruiden en garen we zachtjes in de oven. Gegarandeerd dat je stukje vlees op die manier lekker mals blijft. De kippenbout combineren we met krieltjes en gebakken groenten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 250 gr nieuwe aardappelen krieltjes, iets kruimig met schil
- 2 kippenbouten
- 1 el pikante kip kruiden
- 2 el olijfolie
- 200 gr groene asperges
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- ¼ tl zout
- ¼ tl peper
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tapasspiesjes met patatas bravas dip
Bij een zomerse borrel met een ijskoud biertje mogen tapashapjes niet ontbreken. Alle hapjes serveren we aan spiesjes. Dat staat erg leuk op tafel en is gemakkelijk uit te delen. Naast Spaanse klassiekers zoals manchego, chili garnalen en chorizo bevatten deze spiezen ook homemade patatas bravas. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met little gem en citroendressing
In dit recept grillen we zowel de zalm als little gem (een soort mini kropsla) op de barbecue. Beiden krijgen hierdoor een fijne grilsmaak. Samen met de frisse citroendressing en granaatappel krijgt het gerecht een zomerse twist.
-
Wat Eten We Vandaag: Pizza kip-kerrie
Kip-kerrie is een perfectie combinatie, denk aan kip-kerrie met rijst, kip-kerriesalade, maar wat dacht je van een pizza kip-kerrie? De kip wordt eerst in de oven gebakken, zodat het vlees mals en sappig blijft. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit terras in Lissabon heeft fantastisch uitzicht, maar op je drankje moet je even wachten
Een lange rij mensen staat er hartje Lissabon voor de iconische Santa Justa-lift. Bovenin vergapen toeristen zich aan het uitzicht over de stad, met de Taag in de verte. Om de hoek bij de historische Carmoklooster luistert een groep Spanjaarden naar de verhalen van hun reisleider. -
Wat Eten We Vandaag: Zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade
Zandkoekjes zijn alom geliefd; deze speciale variant met citroen, witte chocolade en pistache is extra bijzonder. De witte chocolade zorgt voor een zoet-romige smaak.