Wat Eten We Vandaag: Jambalaya met bonen en cashewnoten
Jambalaya is een gerecht dat afkomstig is uit New Orleans. Het gerecht bestaat van origine uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van Franse ‘jambon’, dat ham betekent en ya, het oud Afrikaans woord voor rijst. Deze variant is vegetarisch en bereid je met bonen en noten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 100 gr sperziebonen
- 1 vleestomaat
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl cajunkruiden
- 100 gr basmatirijst
- 400 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 50 gr ananasstukjes uit blik
- 200 gr kidneybonen
- Tabasco
- 40 gr ongezouten cashewnoten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische tjap tjoy
Tjap tjoy betekent in het Nederlands ‘gemengde groenten’. Wij gaan voor een variant met onder andere kastanjechampignons en witte kool, maar je kunt in principe alle stevige groenten gebruiken die je in huis hebt. -
Wat Eten We Vandaag: Minestronesoep met kip en groenten
Soep is een ideaal gerecht om restjes groente, pasta of vlees in te verwerken. In dit recept gebruiken we kip en pasta, maar die kun je uiteraard ook vervangen door gehaktballetjes en rijst. -
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetelle met zalm en romige avocadosaus
Deze courgetelle maak je met een saus van avocado en cottage cheese, wat het gerecht heerlijk romig maakt. Een perfect recept voor een doordeweekse dag wanneer je voedzaam wilt eten, zonder uitgebreid te hoeven koken. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.
-
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm. -
-
-
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels.