Wat Eten We Vandaag: Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge
In dit recept voor hartige taart wordt gebruik gemaakt van blindbakbonen: door het deeg eerst te bakken met deze bonen (en zonder vulling) wordt het deeg goed krokant en niet slap. Wij maken deze romige taart met zalm en garnalen, maar de taart kan ook bereid worden met andere vissoorten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 35 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 5 plakken hartig taartdeeg (diepvries)
- 10 gr ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 250 ml verse slagroom
- 130 gr crème fraîche
- 4 takjes dille
- ½ tl zwarte peper
- 1,5 tl zout
- 200 gr warmgerookte zalm
- 100 gr Hollandse garnalen
- 100 gr groene aspergetips
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Paella van parelcouscous
Dit gerecht is geïnspireerd op paella; een typisch Spaans gerecht met een oorsprong in Valencia. Wij vervangen de traditionele rijst door parelcouscous voor een leuke twist aan dit heerlijke gerecht. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolade kokosmakronen
Heb je eieren over? Maak dan eens deze heerlijke chocolade kokosmakronen. Een leuke twist op de klassieke kokosmakronen, met maar vier ingrediënten. Binnen een half uurtje ruikt je keuken heerlijk en kan jij genieten van jouw zelfgemaakte koekjes. -
PREMIUMKoken & Eten
Is het slecht om te drinken bij je eten? Of is het juist gezond? Experts vertellen hoe het zit
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: eten en drinken tegelijk.
-
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit is waarom de prijzen van patat en chips omhoog zullen gaan
De prijs van patat en chips gaat omhoog. Aanhoudende droogte bedreigt de oogst van onder meer aardappelen en uien. Een kleinere oogst leidt tot minder inkomsten voor akkerbouwers en uiteindelijk hogere prijzen in de winkel, melden de akkerbouwers. ,,Je ziet nu al dat de markt reageert op de verwachte prijzen.’’ -
Droogte betekent slecht nieuws voor snoep- en chocoladeliefhebbers
De hittegolven en droogte in Europa zullen naar verwachting ook negatief uitpakken voor de oogst van suikerbieten. In verschillende Europese landen waarschuwen boeren voor lagere opbrengsten dan gemiddeld. Mogelijk dat de productie van snoep en chocolade door de problemen wordt geraakt, waarschuwen kenners.