Wat Eten We Vandaag: Haagse bluf met amandelkoekjes
Haagse bluf, een bijzondere naam voor een bijzonder lekker toetje. De naam verwijst naar een eigenschap zogenaamd kenmerkend voor Haagse mensen. Namelijk de behoefte om iets groter voor te doen dan dat het daadwerkelijk is. Grappig is dan ook de symboliek van het opgeklopte eiwit.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 50 gr amandelkoekjes
- ½ el citroensap
- 1 ei
- 50 ml bessensap
- 125 gr fijne suiker
- Pure chocolade
- 1 takje munt
- 10 bosbessen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden. -
Wat Eten We Vandaag: Crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt
Deze vegan crumble met rood fruit is lekker als uitgebreid ontbijt in het weekend of als tussendoortje. Het ziet er smaakvol uit en is ook nog eens makkelijk te maken. De kokosyoghurt kan eventueel vervangen worden elke andere vegan yoghurt naar keuze. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Koken & Eten
Op zoek naar gezondere snack: vergelijk jouw favoriet met anders lekkers uit de frituur
Een gezonde optie ga je bij de snackbar waarschijnlijk niet vinden, maar dat betekent niet dat de menukaart geen onderscheid kent. Wat zijn de betere en minst gezonde snacks uit de frituur?
-
Wat Eten We Vandaag: Griekse traybake
Misschien ken je hem nog? De pasta die viraal ging op TikTok. Dit gerecht is een afgeleide daarvan. Met wat groente, een smaakvolle olie, aardappeltjes en een flink stuk feta kun je binnen een half uur een smakelijk gerecht op tafel toveren. -
-
-
PREMIUM1
Kaas slecht voor je? Het is juist wél gezond, blijkt uit nieuw onderzoek (zelfs volvette kaas)
Kaas, wie is er niet groot mee geworden? Maar kaas heeft inmiddels ook een bedenkelijk imago gekregen: te vet en te zout. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat het juist gezond is. Dat is natuurlijk ‘kaassie’ voor kaashandelaren in het Groene Hart. De kaasvlag kan uit. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.