Volledig scherm
© 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht dat gegeten kan worden als ontbijt, lunch of avondeten. De traditionele shakshuka is rood en bestaat voornamelijk uit tomaten en gepocheerd ei. Hugo Kennis maakt een vegetarische groene variant vol met groentes en verse kruiden.

Ingrediënten (voor 4 personen):
3 tenen knoflook
1 bos bosuien
neutrale olie
2 groene paprika’s
1 groene peper
2-3 tl baharat (evt. zelfgemaakt zie *)
1 kleine groene kool
400 g gewassen spinazie
1 bos dille en/of koriander
zout en peper
200-300 ml groentebouillon
1 Turks brood
100-150 g feta (van schapen- en geitenmelk)
4 eieren

optioneel:
*Zelfgemaakte baharat
2 el komijnzaad
2 el zwarte peperkorrels
1 el chilivlokken
1 el korianderzaad
1 el kaneelpoeder
2 el gerookt paprikapoeder
1 el cayennepeper
1 tl nootmuskaat

Benodigdheden:
Wijde (braad)pan met deksel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl.