Wat Eten We Vandaag: Groene salade met spitskool en sesamdressing
Deze salade is lekker fris en supergezond. En de dressing maakt ’m knapperig en pittig. Lekker licht om van te genieten op de warmere dagen.
Delen per e-mail
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 400 gram broccoliroosjes
- 200 gram edamame boontjes
- 1 medium formaat wortel
- 100 gram spitskool
- handje peterselie
- handje koriander
Dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1,5 theelepel sojasaus
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 theelepel gemberpasta
- witte en zwarte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk alle recepten op www.homemadechefs.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met pangasiusfilet
Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant. In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd. -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.” -
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht. -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsalade met feta en walnoten
Wie zegt dat bloemkool saai is heeft ‘m zeker nog nooit zo kleurrijk gegeten. Met dit smaakvolle recept wordt eten een feest.
-
Wat Eten We Vandaag: Tjap tjoy met zoetzure saus
Zelf tjap tjoy maken is helemaal niet moeilijk! Bak de groenten hevig aan voor de echte tjaptjoysmaak. Dit gerecht is lekker als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel. -
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
Ontslakken met biologische pastinaken uit Ritthem
Leo de Visser is misschien wel de meest karakteristieke boer van Zeeland en niet alleen omdat hij met Zeeuwse trekpaarden zijn land bewerkt. Al sinds 1978 zijn Leo en Mieke de Visser van Eindelinge in Ritthem op de biologisch-dynamische toer.