Wat Eten We Vandaag: Groene salade met spitskool en sesamdressing
Deze salade is lekker fris en supergezond. En de dressing maakt ’m knapperig en pittig. Lekker licht om van te genieten op de warmere dagen.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 400 gram broccoliroosjes
- 200 gram edamame boontjes
- 1 medium formaat wortel
- 100 gram spitskool
- handje peterselie
- handje koriander
Dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1,5 theelepel sojasaus
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 theelepel gemberpasta
- witte en zwarte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk alle recepten op www.homemadechefs.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsalade met feta en walnoten
Wie zegt dat bloemkool saai is heeft ‘m zeker nog nooit zo kleurrijk gegeten. Met dit smaakvolle recept wordt eten een feest. -
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
Koken & Eten2
Koffie heeft grote impact op het milieu, maar je kunt de schade beperken
Koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten.
-
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Tjap tjoy met zoetzure saus
Zelf tjap tjoy maken is helemaal niet moeilijk! Bak de groenten hevig aan voor de echte tjaptjoysmaak. Dit gerecht is lekker als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel. -
PREMIUM1
Kaas slecht voor je? Het is juist wél gezond, blijkt uit nieuw onderzoek (zelfs volvette kaas)
Kaas, wie is er niet groot mee geworden? Maar kaas heeft inmiddels ook een bedenkelijk imago gekregen: te vet en te zout. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat het juist gezond is. Dat is natuurlijk ‘kaassie’ voor kaashandelaren in het Groene Hart. De kaasvlag kan uit.