Wat Eten We Vandaag: Groene lasagne met wilde zalm
Deze lasagne heeft zijn groene kleur te danken aan spinazie en dille. Je kunt zelfs voor groene lasagnebladeren kiezen. Samen met de zalm en zelfgemaakte bechamelsaus heb je een heerlijk romig gerecht, waarbij de oven het grootste deel van het werk doet.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 35 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 250 gr wilde zalm (diepvries)
- 2 preien
- 80 gr ongezouten roomboter
- 75 gr bloem
- 1 ltr visbouillon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr verse spinazie
- 300 gr kruidenroomkaas
- 2 takjes dille
- 125 gr lasagnebladen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Wat Eten We Vandaag: Jambalaya met bonen en cashewnoten
Jambalaya is een gerecht dat afkomstig is uit New Orleans. Het gerecht bestaat van origine uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van Franse ‘jambon’, dat ham betekent en ya, het oud Afrikaans woord voor rijst. Deze variant is vegetarisch en bereid je met bonen en noten. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt.
-
Wat Eten We Vandaag: Zalm uit de oven met bloemkoolpuree
Deze zelfgemaakte marinade geeft een zalmfilet net dat beetje extra. Samen met de bloemkoolpuree en frisse salade heb je een restaurantwaardige maaltijd. -
-
-
Koken & Eten2
Koffie heeft grote impact op het milieu, maar je kunt de schade beperken
Koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten. -
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt.