Wat Eten We Vandaag: Gestoomde makreel in ketjapsaus met sperziebonen en rijst

Hot! Vanavond geen vlees maar gestoomde makreel in ketjapsaus. Geheel in stijl maken we daar pittig gewokte sambal goreng bonen bij. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Rijst
350 g pandanrijst
- 1 stengel citroengras
- zout

Makreel
5 el neutrale olie
- 2 gestoomde makrelen
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode pepers
- ½ tl trassi
- 1 citroen
- 1 stengel citroengras
- 3 cm gemberwortel
- 250 ml ketjap manis
- zout en peper

Sambal goreng boontjes
500 g sperziebonen
- ½ tl trassi
- 1 kleine sjalot
- 1 teen knoflook
- 8 rode pepers
- 1 citroen
- 2 el neutrale olie
- zout en peper

Benodigdheden
Wok, vijzel, keukenmachine, rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gestoomde makreel in ketjapsaus met sperziebonen en rijst © 24Kitchen