Wat Eten We Vandaag: Garnalenloempia’s uit de oven
Loempia’s maken zonder te frituren? Jazeker, deze loempia’s maken we in de oven. Lekker krokant en goed gevuld met garnalen, groenten en glasmie. Glasmie is een halfdoorzichtige, dunne noedel die veel wordt gebruikt in loempia’s.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 6 loempiavellen (filodeeg)
- ½ rode peper (zonder zaadlijsten voor milde variant)
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap
- 1 el sambal oelek
- 200 gr garnalen
- 150 gr spitskool
- 75 gr wortel
- 75 gr paprika
- 25 gr glasmie
- 75 gr taugé
- 1 ei
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Vegan koken is voor Anouk een sport, haar vleesloze curry is ‘buitenaards lekker’
MIDDELBURG - Nee, Anouk Seegers is niet vegan. Maar ze draait haar hand niet om voor een experiment zonder dierlijke producten. Haar vegan curry, ook wel boerencurry of ‘mercurryus’, tovert ze geregeld op tafel. ,,Je hoeft niet elke dag vlees te eten.” -
Wat Eten We Vandaag: Knapperige tortilla’s met kip
De Mexicaanse keuken; wij zijn er dol op. De gerechten zijn overheerlijk en vaak helemaal niet moeilijk te maken. Deze knapperige tortilla’s zijn daar een goed voorbeeld van. De tortilla’s zijn bereid met een vulling van kip, mais en kidneybonen. Top de tortilla’s af met crème fraîche en chipotle saus en je hebt een heerlijke maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in een knapperig pestokorstje
Kabeljauw lijkt op het eerste gezicht misschien een saai stukje vis, maar niets is minder waar. In dit recept wordt de kabeljauw bedekt met een laagje rode pesto en panko waardoor deze een heerlijk knapperig korstje krijgt. Serveer de vis met koolraappuree en balsamico uitjes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch. -
Kaasleverancier Albert Heijn slachtoffer van gijzelsoftware
Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de leveringen van kaas aan supermarkt Albert Heijn is in het paasweekend naar eigen zeggen gehackt. Dat laat directeur Toon Verhoeven van Bakker Logistiek weten. Door de hack waren er afgelopen weekend lege schappen op de kaasafdelingen in de Albert Heijn-supermarkten.
-
Campagne moet ons aan fruit en groente krijgen: ‘Leg het bij stations en ziekenhuizen’
Acht op de tien Nederlanders eet onvoldoende groenten en fruit. Veel mensen willen best, maar het lukt ze niet. Daarom begint vandaag - vanwege Wereldgezondheidsdag - een campagne die ons land meer kleur moet geven. -
Wat Eten We Vandaag: Knoflooknoedels met pittige tempeh
Tempeh is van zichzelf niet zo krachtig van smaak, maar de nootachtige structuur is heerlijk in combinatie met een pikante saus. Deze pittige tempeh wordt geserveerd bij lekkere knoflooknoedels. -
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook.