Wat Eten We Vandaag: Frozen piñacoladabowl met gebakken ananas
Het bekende liedje: ‘If you like piña colada…’ is een ode aan de welbekende cocktail. Deze frozen variant met gebakken ananas ín een uitgeholde ananas is nét even anders. Door de ananasblokjes kort te bakken met rum en suiker worden ze gekarameliseerd voor een extra zoete smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 1 ananas
- 25 gram boter
- 2 el bruine suiker
- 110 ml bruine rum
- 100 gr kokosijs + 2 extra bollen ijs ter garnering
- 200 ml ananassap
- 8 ijsblokjes
- 2 el kokosflakes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Regenboog fruitspiesjes
Gezond, gemakkelijk en snel: dat zijn deze regenboog fruitspiesjes. De kleurrijke klassieker vrolijkt jouw borrel direct op en is ook heel leuk als schooltraktatie of to-go snack. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
Wat Eten We Vandaag: Calzone met parmaham
Een calzone is een pizza waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los.
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
-
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.