Wat Eten We Vandaag: Driekazenborrelplank

Niet één, niet twee maar drie kazen op onze huisgemaakte borrelplank. We maken: komijnekaaskoekjes, rozemarijngeitenkaascrème en zelfgemaakte kaasstengels met chilisaus. 

Hoofdgerecht/borrel: kaas
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Komijnekaaskoekjes
250 g oude komijnekaas of oude kaas
- 200 g roomboter
- 1½ el melk
- 200 g bloem + extra voor uitrollen
- zout

Rozemarijngeitenkaascrème
2 takjes rozemarijn
- 200 g zachte geitenkaas zonder korst
- peper
- 1 bos radijzen
- 1 pak crackers of toastjes

Zelfgemaakte kaasstengels
1 pak filodeeg
- neutrale olie
- 250 g extra belegen boerenkaas
- chilisaus voor erbij

Benodigdheden
Rasp, keukenmachine, bakplaat met bakpapier, hakmolentje staafmixer, keukenpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Zoekende naar een wijn passend bij dit recept? Probeer de Southern Creek Prestige Chardonnay uit Nieuw-Zeeland. Bij kaasplankjes wordt tot in de treurnis rode wijn of in het beste geval een Tawny Port geadviseerd. Maar wist je dat je vaak beter voor wit kunt gaan? De combinatie van deze drie kazen vraagt om een volle en rijke witte wijn die past bij de romigheid van de crème, de komijn en bovendien de chilisaus aan kan.

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Driekazenborrelplank © 24Kitchen