Wat Eten We Vandaag: Draadjesvlees met aardappelen en sperziebonen
Hollandse kost. We gaan aan de slag met authentiek draadjesvlees gemaakt van sukadelappen met aardappels en sperziebonen. En ja, deze bestrooien we met wat geraspte nootmuskaat.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 4 uur (inclusief wachttijd)
Ingrediënten
- 500 gr sukadelappen
- 4 el boter
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 300 ml runderbouillon
- 3 el azijn
- 2 laurierbladeren
- 2 kruidnagels
- zout en peper
- 1 el maïzena
- 1 tl geraspte nootmuskaat
- 800 g kruimige aardappelen
- 400 g sperziebonen
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti bolognese met tonijn
Heb jij het voornemen om meer vis te eten in 2020? Geef dan een twist aan een bestaand vleesgerecht. In onderstaande spaghetti bolognese hebben we het gehakt vervangen door tonijn. Lekker en vriendelijk voor de portemonnee. -
Wat Eten We Vandaag: Sticky bloemkool met rijst
We delen niet alleen de ideale ‘sticky woksaus’ voor bloemkool, deze sesamsaus is lekker bij zo’n beetje alle ingrediënten. Blijf dus vooral variëren. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
PREMIUMExperts
Met het hele gezin op elkaars lip: waarom vakantie voor echtscheiding kan zorgen
Na de zomer piekt het aantal relatiebreuken. Wat veroorzaakt een vakantiescheiding? En kun je voorkomen dat je huwelijk verongelukt tijdens je vrije dagen? Experts leggen uit en geven tips. -
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.”
-
PREMIUMcolumn Margot Verhaagen
Zorgen over de toekomst
Nog even terugkomend op onze vakanties vroeger naar het zuiden: daar gingen we destijds niet alleen voor de geuren, de kleuren en het eten naar toe, maar ook voor het warme weer en iedere dag zon. Gek genoeg hoeft dat nu niet meer, want de laatste tijd hebben we dat hier steeds ook. Zeker dit jaar. -
Vraag het ons
Thee is iets gezonder dan koffie en zoveel koppen zou je er dagelijks van moeten drinken
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: wat is gezonder, thee of koffie? -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.”