Wat Eten We Vandaag: Courgetti met garnalen in sambaljam
Een lekkere pasta staat supersnel op tafel en verveelt nooit. Vandaag serveren we een gezonde variant: courgetti met garnalen in sambaljam en zeewiercrumble. Courgetti is ‘pasta’ van courgette. Deze variant is lekker pittig, smaakvol en een koolhydraatarme keuze.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 200 gr garnalen
- 1 tl sambal oelek
- 2 el sinaasappelmarmelade
- 1 gele courgette
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 norivel
- 1 el sesamzaad
- ½ tl chilivlokken
- 200 gr broccoliroosjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el vissaus
- 40 gr kiemgroente
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg? -
Wat Eten We Vandaag: Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Rosbief is een echte klassieker voor de Kerst. Wij serveren een peperrosbief met gepofte knoflook en een heerlijke salsa verde. De kruidige groene saus voegt veel smaak en pit toe aan de rosbief. -
Wat Eten We Vandaag: Banaan karamel-zeezout taartjes
Deze banaan karamel-zeezouttaartjes zijn het perfecte dessert voor jouw kerstdiner. Je kan ze namelijk al voorbereiden. Je hoeft alleen de botercrème nog toe te voegen en de taartjes te decoreren. Zo heb je meer tijd voor je familie en vrienden.
-
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen. -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts.