Wat Eten We Vandaag: Courgette-gratin met zoete-aardappelpuree
Koude winterdagen schreeuwen om een hartverwarmende ovenschotel. Vandaag op het menu: een vegetarische courgette gratin met zoete-aardappelpuree uit de oven.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 1.5 kg zoete aardappelen
- 2 grote kruimige aardappelen
- 100 ml melk
- 20 g roomboter
- 2 courgettes
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 100 g geraspte jong belegen kaas
- 100 g crème fraîche
- 1/4 bos tijm
- 1/4 bos fijngehakte platte peterselie
- zout en zwarte peper
- olijfolie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van AD Koken&Eten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan traybake met pesto, aardappel en portobello
Bij het recept van deze heerlijke traybake, krijg je ook een recept voor een vegan pesto. Normaal zit er parmezaan in pesto. Dat wordt in dit recept vervangen met edelgistvlokken voor dat kazige smaakje. -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde paprika met braadworst & parelcouscoussalade
Parel couscous ofwel Israëlische couscous is vergelijkbaar met de kleinere Marokkaanse couscous variatie, maar heeft een wat fijnere smaak en andere textuur. Als je niet zo van de Marokkaanse couscous houdt, lust je misschien wel deze variant. -
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren. -
PREMIUM
Zeeuwse thuiskoks - video Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
AARDENBURG - Hoe oud zijn recept is? Misschien wel een eeuw. De pannenkoeken van Rudi Meijler uit Aardenburg hebben de tand des tijds doorstaan. Zijn zes kleinkinderen smullen ervan.
-
PREMIUM
Dry january De gevaren van alcohol: ‘De lever kan al beschadigen van een glas per week’
Tijdens Dry January blijft een groeiend aantal Nederlanders van de drank af. Dikke kans dat je daardoor zes maanden lang minder drinkt en dus minder ziekten aanwakkert, zegt de Britse arts David Nutt. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Zeeland Eet Advies van Brouwerij Kees: pak een stout biertje bij Zeeuwse oesters met kerstmis
Het is een jaar dat anders is dan anders. Drink daarom deze keer eens wat anders bij het kerstdiner. Wat te denken van bier, gebrouwen in Middelburg.