Wat Eten We Vandaag: Cassoulet met chipolataworstjes
Cassoulet is een Franse stoofschotel. Een stoofschotel moet vaak uren stoven, maar dat geldt niet voor deze variant. Je stooft namelijk geen vlees, maar bonen. Door de toevoeging van chipolataworstjes is deze stoofschotel een volledige maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 bospenen
- 4 stengels bleekselderij
- 200 gr lima bonen
- 1 el zonnebloemolie
- 6 chipolataworstjes
- 150 ml rode wijn
- 1 takje tijm
- 390 gr tomatenblokjes uit blik
- 200 ml groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes krulpeterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
Wat Eten We Vandaag: Cannelloni in tomatensaus
Gevulde cannelloni pasta lijkt een beetje op lasagne en is een leuke twist op het bekende Italiaanse gerecht. De zachte romige ricotta en de frisse tomatensaus zijn perfect in balans in dit recept. -
Wat Eten We Vandaag: Hele kip uit de airfryer
Een hele kip garen in de airfryer is makkelijk, de buitenkant wordt heerlijk knapperig én de kip is in 20-25 minuten gaar. Veel sneller dan in de oven, want dat duurt 50-60 minuten. Lekker met knapperige aardappeltjes en boontjes. De citroen, kruiden en geitenkaas geven de kip daarnaast veel smaak.
-
koken & eten
Populaire Bobby’s gin wordt gestookt naar een oud familierecept uit Middelburg
Een internationaal bekende gin van een recept uit Middelburg. Bobby’s dry gin wordt gemaakt door Sebastiaan en David Blom uit Schiedam, de kleinzonen van Jacobus ‘Bobby’ Alfons. Hij bedacht het recept. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.