Wat Eten We Vandaag: Caribische garnalen van de barbecue met salsa van gegrilde ananas

Carrrrribische garnalen en gegrilde ananas van de barbecue. Die maken we met een salsa van (nog meer) ananas, jalapeño en een limoen. Zei iemand mojito? 

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
neutrale olie om in te frituren
- 500 g gepelde garnalen
- 3 el Jamaican jerk kruiden*
- 1 pak tortillas
- zout

Salsa
1 kleine ananas
- olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 1 jalapeno
- ½ bosje koriander
- 1 limoen
- zout en peper

*Optioneel: zelf Jamaican jerk kruiden maken
3 tenen knoflook
- 1 limoen
- 2 el verse oregano
- 3 cm verse gember
- 2 el zout
- 1 el bruine suiker
- ½ tl piment (allspice)
- 1 tl gerookte paprika
- ½ tl cayenne
- ½ tl peper
- ¼ tl nootmuskaat
- ¼ tl kaneel
- 75 ml olijfolie
- zwarte peper

Benodigdheden
(frituur)pan, vijzel, metalen spiesjes of houten spiesjes geweekt in water

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Zoekende naar een wijn passend bij dit recept? Probeer deze Oeroud Druivenras Pecorino uit Italië eens. Dat is een exotische wijn met een intense smaak die uitstekend past bij pittige visgerechten. Het boeket van peer, perzik en amandelen sluit bovendien mooi aan bij de gegrilde ananas. Salute!

Zin in een ander gerecht? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Caribische garnalen van de barbecue met salsa van gegrilde ananas © 24Kitchen