Boerenkoolsalade met geroosterde biet en pompoen
Volledig scherm
Boerenkoolsalade met geroosterde biet en pompoen © Brenda Hoff

Wat Eten We Vandaag: Boerenkoolsalade met geroosterde biet en pompoen

Hollandse boerenkool kan behalve door de stamppot, ook als basis dienen voor een salade. In dit geval vullen we ‘m aan met rode biet, pompoen en ricotta.

Hoofdgerecht/lunch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
200 gram pompoenblokjes
- 3 kleine bieten, in blokjes
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel gemberpasta (of geraspte verse gember)
- 150 gram boerenkool (weet dus nog even niet hoeveel)
- 4 eetlepels ricotta
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- zout en peper

Voor mosterd-balsamicodressing:
- 1,5 eetlepel appel azijn
- 1 eetlepel honing
- 0,5 theelepel balsamico azijn
- ½ theelepel Dijon mosterd
- 1 teen knoflook, geperst
- snuf zout
- 2 eetlepels olijfolie

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.brendakookt.nl

Eet smakelijk!

Boerenkoolsalade met geroosterde biet en pompoen
Volledig scherm
Boerenkoolsalade met geroosterde biet en pompoen © Brenda Hoff

Bezoek www.brendakookt.nl voor meer recepten. Zij brengt makkelijke maaltijden zonder poespas die je ook na een werkdag op tafel zet. ,,Al zijn we ook niet vies van een lekkere taart of fout toetje.”

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer kookvideo’s: