Wat Eten We Vandaag: Big Mac aardappelschotel
Fan van de hamburger bij McDonald’s? Wij toveren ‘m om tot een ovenschotel. Daarin zit de heerlijke combinatie van aardappels, gehakt, saus en kaas. Hier mag je jezelf op deze zaterdag mee verwennen.
Delen per e-mail
Aantal personen: 6
Ingrediënten
Voorkoken
- 900 gr aardappels
- zout
Vulling
- 50 gr roomboter
- zout
- 1 tl zwarte peper
- 450 g gehakt
- 5 g zout
- 3 g zwarte peper
Saus
- 175 gr mayonaise
- 50 gr mosterd
- 15 ml azijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl zout
- halve gele ui
- 2 geraspte augurken
Garnering
- cheddarkaas
- plakjes augurk
- sla
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Bij de Kookmutsjes community is iedereen – van beginner tot nieuwsgierige liefhebber – welkom! Stap-voor-stap zorgen wij ervoor dat iedereen wat lekkers op tafel kan toveren. Raak geïnspireerd door Kookmutsjes op www.kookmutsjes.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla norma
Deze pasta is helemaal vegetarisch, maar geloof ons: je zult het vlees niet missen. Deze pasta alla norma is lekker gekruid met véél kaas! Eet smakelijk. -
PREMIUM
COLUMN MARGOT VERHAAGEN Voordeel van lockdown is dat mijn ouders leren om te beeldbellen
Het wordt een kwestie van een lange adem deze periode. Ineens zong ‘tot april’ al rond. Ik heb het gevoel dat dit voorzichtig wordt ingemasseerd, net als het fenomeen avondklok. Daar krijg ik kramp van in mijn buik. Het is wel zo dat ik in mijn omgeving eerst nauwelijks mensen kende die corona hadden. Nu komt het steeds meer en meer dichterbij. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Broodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees.
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 6
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka
Shakshuka is een éénpansgerecht gemaakt van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Shakshuka kun je eten als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal. Dat noemen we een veelzijdig gerecht.