Wat Eten We Vandaag: Bietjessalade met mandarijn en walnoot
Een spannende salade vol smaken, texturen en vitamines. De mandarijntjes zijn een frisse tegenhanger van de bietjes en de witte kaas, walnoten en zelfgemaakte dressing maken de salade helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 140 gr parelcouscous
- ½ groentebouillon blokje
- 200 gr gekookte rode bieten
- 3 mandarijnen
- 1 tl fijne mosterd
- 1 el poedersuiker
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el extra vergine olijfolie
- 60 gr spinazie
- 100 gr witte kaas
- 60 gr walnoten
- 4 el granaatappelpitjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
Wat Eten We Vandaag: Spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vega gehaktballetjes
Stamppot saai? Echt niet. Deze vegetarische spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vegetarische gehaktballen bevat veel smaak en is perfecte winterkost. Maak gebruik van vers vegetarisch gehakt, dan zijn de vega-gehaktballen bijna niet van de vleesvariant te onderscheiden. -
Wat Eten We Vandaag: Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is een klassieke Franse runderstoof waarbij het vlees langzaam wordt gegaard met een heerlijk mals eindresultaat. Het is een typisch boerengerecht uit de Bourgogne-streek en daar hoort natuurlijk - hoe kan het ook anders - een Bourgogne-wijn bij. Kies voor een volle rode wijn, dat proef je zeker terug in de smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
Deze bloemkoolsteaks zijn een leuk alternatief voor vlees, vanwege de geroosterde smaak. Het roosteren geeft de bloemkool een zoete smaak, zoeter dan wanneer je bloemkool zou koken. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
-
-
PREMIUM
Vertrouwen opdoen in het schoolrestaurant: ‘We horen dat we kunnen concurreren met echte restaurants’
Ze stralen bij het bereiden en uitserveren van het menu; de leerlingen van Atalant in Middelburg. Vijf keer per jaar ontvangen ze gasten in hun schoolrestaurant. Het gaat er zeer professioneel aan toe in dit restaurant en dat is precies de bedoeling. Zo leren ze namelijk om het geleerde in de praktijk te brengen en echt iets goeds neer te zetten.Middelburg -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten.