Volledig scherm
Bietencarpaccio met geitenkaas © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Bietencarpaccio met geitenkaas

Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look and feel.

Voorgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4

Ingrediënten
3 middelgrote rauwe rode bieten
- 3 middelgrote rauwe chioggia bieten
- 4 takjes tijm
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 1 el honing
- ½ citroen (schoongeboend)
- 125 gr geitenkaas naturel 55+
- 50 gr walnoten
- 240 gr kapperappeltjes

Benodigdheden
blokschaaf, mandoline of keukenmachine

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.

2. Schil de chioggia bieten en snijd ze met de blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over 4 borden.

3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Rasp de gele schil van de halve citroen erboven en meng erdoor.

4. Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.

Recept: Allerhande

Eet smakelijk!

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten