Wat Eten We Vandaag: Appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel
Appelflappen zijn een typisch Nederlandse lekkernij. Naast appel gebruiken we walnoten, honing en sinaasappelrasp voor de vulling. Qua appelsoort kun je alle kanten op; de Elstar appel bijvoorbeeld is in deze periode volop verkrijgbaar, en heeft een fris zoete smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4 stuks
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 4 plakken bladerdeeg
- 1 Elstar appel
- 30 gr walnoten
- 30 gr honing
- ¼ tl zout
- 1 ei
- 50 gr suiker
- 1 sinaasappel
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Krakelingen met citroen en kandijsuiker
Krakelingen herken je aan de specifieke vorm. Het deeg rol je eerst in een lange sliert en dan vouw je het deeg kruislings tot de bekende strikvorm. Top de krakelingen af met kaneelsuiker en kandijsuiker voor een zoete snack. -
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden. -
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg.
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Zo smaakt koffie van de lekkerste koffiebonen uit de supermarkt: 'zoet en kruidig met weinig bitters’
Echte koffieleuten willen graag het onderste uit de kan. De bonen moeten ‘eerlijk’ geplukt zijn, perfect gebrand en versgemalen. Koffiebonen onder het mes. -
-
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Wat Eten We Vandaag: Oreo baked oats
De structuur van baked oats, oftewel gebakken havermout, lijkt een beetje op die van cake. Daarom is dit bakgerecht niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als een smaakvolle traktatie. Voeg ook nog eens Oreo-koekjes toe en je hebt een feestelijk dessert.