Wat Eten We Vandaag: Aardappelgratin met hamblokjes en koolraap
Koolraap valt in de categorie ‘vergeten groenten’. Zonde, want het heeft een lekker zachte, zoete smaak en past uitstekend in een ovenschotel met zoute ham.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 35 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 koolraap
- 1 prei
- 50 gr ongezouten roomboter
- 2 el bloem
- 300 ml kookroom light
- 200 ml water
- 2 tl tuinkruidenbouillonpoeder
- Peper en zout
- 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 150 gr hamblokjes
- 75 gr geraspte kaas
- 3 takjes platte peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kipkatsuburger
Kip katsu is zeer populair in Japan. Het wordt daar gegeten met gele curry en rijst. De kip wordt gepaneerd met panko (broodkruim) en knapperig gefrituurd. Dat kunnen wij thuis ook maken, alleen maken we er een burger van. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM
Als productie van eitje 14 cent kost, waarom betalen we dan dubbele? ‘Truc van de supermarkt’
Geen product in de supermarkt steeg in een jaar zo hard in prijs als het ei. Wat blijkt: de supermarkt is spekkoper. Maar ook de boer heeft financieel een uitzonderlijk goed jaar. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.
-
PREMIUM
Topdrukte bij boer die biologische appels voor spotprijs verkoopt: ‘Als supermarkt niet helpt, dan maar zo’
Hoe zorg je dat mensen massaal biologische, onbespoten appeltjes kopen? Verkoop ze voor 1 euro per kilo en de klanten staan te dringen, bleek op een actiedag van een appelteler in de kop van Noord-Holland. Was het altijd maar zo'n feest. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta Romana met oesterzwammen
Toe aan eten waar je blij van wordt? Ook wel comfortfood genoemd. Maak dan deze romige pasta met oesterzwammen. We gebruiken conchiglie; een kleine schelpvormige pasta die zich perfect vult met saus. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.