Wat eten we in 2050: namaakhamburgers die écht naar vlees smaken en pizza’s uit de printer?
Kweekvlees, maden en maaltijdpillen, dat is het eten van de toekomst. In zijn boek Kweekvlees, fake vlees en pizza’s uit de printer legt wetenschapsjournalist Sebastiaan van de Water ons het menu uit.
Delen per e-mail
Welke future foods gaan we de komende decennia in de supermarkt zien?
,,Fake vlees. Vleesvervangers zijn nu al hard op weg een miljardenbusiness te worden. De groeiende stroom investeringen garandeert dat vegaburgers en erwtenworsten elk jaar vleziger zullen smaken en ogen. Nu is natuurgetrouw realisme nog het doel. Maar in de toekomst zullen de enorme budgetten en hightech apparatuur aangewend worden om vleesvervangers te creëren met een smaakbeleving die doelbewust afwijkt van echt vlees. Het kan namelijk altijd beter dan de natuur bedacht heeft.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zeeuwse thuiskoks - video Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
AARDENBURG - Hoe oud zijn recept is? Misschien wel een eeuw. De pannenkoeken van Rudi Meijler uit Aardenburg hebben de tand des tijds doorstaan. Zijn zes kleinkinderen smullen ervan. -
PREMIUM
Koken & eten Hoe ziet ons eten er in de toekomst uit? Daarover woedt nu een strijd
De mens eet de planeet op en schaadt zo ook de eigen gezondheid. Er moet een eerlijk en duurzaam voedselsysteem komen dat een gezonde wereldbevolking en een gezonde aarde waarborgt. Maar hoe je daar komt, daarover zijn de ‘profeten’ en de ‘tovenaars’ het niet eens. -
Franse peuter stikt in stukje worst, ouders slepen vleeswarenleverancier voor rechter
De topman van vleesleverancier Herta moet maandag in het zuidwesten van Frankrijk voor de rechter verschijnen wegens de dood van een tweejarig jochie. Hij stikte in 2014 in een stukje knakworst van het bedrijf. Dat wordt nu dood door schuld verweten ‘door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsverplichting’, meldt de Franse nieuwszender France Info. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Nasi Goreng-bowl in een ‘ei-netje’
Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig. -
Koken & eten Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt.
-
PREMIUM
VIDEO Vleesvervanger is booming, maar is het wel de beste keuze?
Veel mensen twijfelen nog: vlees, geen vlees, minder vlees? Maar steeds meer bedrijven weten het al zeker: vleesvervangers zijn een goudmijn. In Oost-Nederland storten opvallend veel ondernemers zich op deze markt. Ze hebben ontdekt dat bij onze Duitse buren de markt van vleesvervangers hard groeit. -
PREMIUM
Koken & eten Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken. -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen.